onsdag 1 augusti 2007

I en kassa nära dig...


Människor är så lika, så lika. Men, vi tenderar att ha våra små skruvade egenskaper. Det roliga är att egenskaperna, ticsen, också är likadana. Vilket gör det lätt att dela upp människor i olika grupper.
I mitt jobb träffar jag följande;

DenLjusaSättaStreckkodernaMotSigSjälvUlf
Ulf har en lätt stirrig blick. Lägger, med stor möda, ner energi på att göra allt perfekt, streckkoderna emot sig, och varorna med lagom stort mellanrum. Han är nervös, skakar lätt och har ofta rabattkuponger som han ivrigt kastar fram. Han köper ofta dinkelmjöl och laktosfri mjölk.
Ulf är 44-53 år.
SurKärringBrittaMedDåligSjälvkänsla
Britta är osäker. Det märks lång väg. Hon är tjurig, men om hon dabbar sig, kan man få se ett osäkert leende, och hennes hårda fasad rasar. Hon kommer ofta tillbaka med kvittot. Med onda ögon och skälvande röst, uppmärksammar hon missade rabatter och bonuspoäng. Oftast har Britta fel. Hon är nämligen så otroligt rädd att något ska gå fel, så hon hinner inte med sig själv. Britta är 54-78 år.
TystaSötaMorfarEgon
Egons ögon är snälla.Och djupa, i dom kan man se ett helt liv, fyllt av kärlek, förtvivlan, kvinnor och äventyr. Ofta har Egon är speciell lukt. Ibland luktar han gott av rakvatten, morfar, men ibland kan han ha en mer sur arom. Egon lever nämligen, vanligtvis, själv. Han klarar sig, men han saknar sin livskamrat, vareviga dag. Hans matkasse är inte stor, innehåll som knäckebröd och saft är inte ovanligt.
Egon är 74-95 år.
TystaSötaMormorInga
Inga är en exakt kvinnlig kopia av Egon. Man vill bara krama om henne och ge henne en mjuk klapp på hennes fårade kind. Inga hör ofta dåligt, hon ursäktar sig för att hon är så långsam, men behåller alltid lugnet och är så rar, så rar.
Tänk om Egon och Inga skulle springa på varandra, där någongång, vid min kassa. Kanske skulle dom gå hem tillsammans, ta en kopp kaffe och leva lyckligt tillsammans, resten av deras liv.
BrunaNaturligtSnyggaRikaCicci&JohnMedBortskämdaLiam&Filippa
Nyrika. Högljudda."Supertrevliga". Detta par är gifta sedan fem år tillbaka. Dom hjälps åt. Är varandras stöttepelare och bästa vänner. Dom skrattar mycket, och låter ofta sina barn Liam, 4 år och dottern Filippa, 2 år, göra lite som dom vill. Summan av deras inköp ligger oftast runt 2300 kr.
Deras sociala liv är som hämtat ur en PrippsBLå-reklam. Perfecto. Men, är dom så lyckliga, egentligen?
Hon 32, Han 36.
RäknaFemtioöringarMedLisen&PellePlusDerasRödhårigaSkrikigaUngar
Lisen och Pelle har ingen vidare bra ekonomi. Ändå, köper dom mat, godis, kakor och läsk, till ofantliga summor. Blöjor, med rabattkuponger är väldigt vanligt, likaså cigaretter, gärna Menthol. Dom är stressade och högljudda. Ofta uppstår konflikter, som ibland kan utvecklas till väldiga bråk. Lisen har ofta blivit hungrig i affären och därför redan ätit en glass, en banan och en halv fralla som hon kastar fram och vill ha inslaget och kastat.
Ungarna är uppkäftiga, gallskrikande monster.
27-42 år.
SnyggaVältränadeFredrik
Oftast otroligt trevlig, glad och hjälpsam. Köper färdigfrysmat, Red Bull och Cola. Fredrik är singel, tjänar över medel, och är ett riktigt kap, enligt många.
Dessvärre inte så intressant.
26-32 år.
TöntArneIBeigeÅtsmitandeChinos
Det är synd om Arne. Han har aldrig haft någon flickvän, men varit förälskad X antal gånger. Arne är ofta halvflint och har glasögon. Han har Endast beige kläder. Supertrevlig, snäll och jätteglad. Pratsam, men lite osäker. Arne jobbar inom data. Han vill ha barn, men får nöja sig med att runka, då och då. Kan köpa kroppkakor, är i vissa fall en riktig duktig kock, som gärna inhandlar exotiska råvaror.
Arne är 28-48 år.
Rock'n'RollMedHanna&Markus
Snygga, trevliga. Kanske mest normala och lättaccepterade av dom alla. Han skitsnygg, hon likaså. Passar oftast perfekt ihop. Halloumi, fläskfilé och mycket grönsaker är vanliga inköp.
23-32 år.
Rolf&Kerstin=Sant
Det här paret har varit gifta i mer än 30 år. Han skojar om allting, från falska femhundralappar, till tjatiga fruar. Hon har alltid svar på tal. Dom är kära, otroligt synkade, och handlar ofta för mer än vad dom hade tänkt, men ingen skada skedd. Rolf och Kerstin har bra med pengar. Dom är antagligen påväg till sommarstugan ute i skärgården. Barnbarnen har precis kommit till världen, eller är åtminstone påväg.
Rolf och Kerstin kan också handla varochenförsig, ibland. Men då märker man att det är något som saknas. Hon är inte van att dra kortet, han har svårt för att packa.
Rolf och Kerstin är 55-70 år.

Jag har säkert glömt någon kategori. Tio stycken olika typer av människor blev det.
Jag gillar typ två av dom.
Borde kanske byta jobb.

Inga kommentarer: